…Dat zal ik jullie vertellen!
Dit zijn mijn persoonlijke top zes redenen waarom jij NU naar Tel Aviv zou moeten komen.

1. Het weer
De eerste – en beste – reden om direct een vliegticket naar Tel Aviv te boeken is vanwege het prachtige weer. Er heerst een mediterraans klimaat, dus zelfs in de winter is het hier prima vertoeven. Dat betekent niet dat hier altijd het zonnetje schijnt, ook hier in de winter kennen ze regenachtige dagen. Al zijn dit er een heel stuk minder dan de regenachtige dagen die wij in Nederland gewend zijn!
Maar ben je een echte ‘hoe warmer, hoe beter’-persoon, dan raad ik je aan om je trip tussen juni-september te plannen. Vind je het fijn als het aangenaam warm is, maar niet te warm, dan raad ik je aan om buiten deze maanden om je vlucht te boeken.

2. De goedkope budgetvluchten
Sinds oktober 2015 vliegt naast Transavia nu ook Easyjet rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv. Super fijn! Ten eerste kan een vlucht met één van deze maatschappijen veel goedkoper uitpakken dan met andere vliegmaatschappijen, al geldt ook hier een belangrijke regel; hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.
Daarnaast scheelt zo’n directe vlucht je ook een hoop tijd. Het afgelopen jaar heb ik heel wat op en neer gereisd tussen Nederland en Israël en met veel van deze vluchten moest ik overstappen op Istanboel. De ene keer moest ik de benen onder m’n lijf vandaan rennen om mijn volgende vlucht te halen en de andere keer had ik 2 uur vertraging. Al gauw ben je met zo’n overstap dan 8-10 uur kwijt. Met deze goedkopere, rechtstreekse vluchten ben je al in Israël in 4,5 uur! Dat klinkt goed, toch?!

3. Het strand
…Ligt letterlijk om de hoek! Hoe fijn is het om na aankomst in je zwemkleding te springen en met een strandhanddoek onder je arm het Tel Aviv’se strand te verkennen?
…oh, en vergeet vooral je zonnebrand en fles water niet! Zelfs in februari is hier de zon al zo sterk, dat je erg snel kan verbranden (ik spreek uit ervaring helaas!).
Het zandstrand van Tel Aviv is vergelijkbaar met het Scheveningse strand, een smalle strook die aan de westkant van Tel Aviv helemaal doorloopt van het noorden naar het zuiden.
Afgezien van het zandstrand lijkt de zee helemaal niet op het Scheveningse zeewater! Het is hier namelijk helder blauw, dus als de zee rustig is kan je zelfs je tenen nog zien als je tot je schouders in het water staat!

4. Food everywhere!
Houd je van goed eten en/of ben je vegetarisch? Dan is Tel Aviv de plek! Doordat er zoveel verschillende culturen samenkomen, is er een grote verscheidenheid aan hapjes, snacks en gerechten te vinden. De meest bekende zijn natuurlijk de vegetarische Hummus en een broodje Falafel!
In de Carmelmarkt, en zeker ook in de kleine straatjes eromheen, kun je dan ook genoeg tentjes vinden waar je voor een goede prijs smakelijk kunt eten.
Voor de mensen onder jullie die toch ook wel van vlees houden, don’t worry! Ook dat hebben ze hier genoeg. Houd er wel rekening mee dat ze hier (bijna) geen varkensvlees eten (Kosher). Ik houd zelf onwijs veel van bacon, maar gelukkig kan je dat hier in de supermarkt gewoon vinden (jeej!).

5. Stappen? In Tel Aviv? Ja!
Als je denk dat Ibiza en Albufeira een goed uitgaansleven bieden, dan moet je het nachtleven hier in Tel Aviv is komen beleven!
Tel Aviv zit vol met trendy bars en clubs, met een meer ondergrondse uitstraling. Ook van buiten zien ze er vaak ondergronds uit, in de zin van verborgen voor het zicht.
Toen ik hier vorig jaar sinds lange tijd weer kwam, dacht ik zelf wel wat leuke bars en clubs te kunnen vinden. Dit liep wat minder gezellig af dan gedacht! Je loopt er namelijk zo voorbij, aangezien je aan de buitenkant niet direct kan zien dat er binnen een club zit. En de bars en clubs waar je het wel aan ziet, dat zijn dan vaak de toeristische bars… Iets waar ik zelf niet zo naar op zoek ben als ik op reis ben. Ik wil graag de lokale mensen ontmoeten en tja, die vind je daar niet!
Zo ben ik uiteindelijk bij TLVnights terecht gekomen. De eigenaar, Ido, is geboren en getogen in Tel Aviv en organiseert al een aantal jaar ‘pubcrawls’. Hij weet al deze ondergrondse en lokale bars en clubs gemakkelijk te vinden en hij neemt je graag mee!
Bestaat er hier zoiets als een dresscode? Nee! kom zoals je bent is het motto. Van sneakers tot pumps, van spijkerbroek tot jurk, het kan en mag allemaal.

6. Alleen reizen? Geen probleem!
Wil je heel graag komen, maar kun je niemand vinden die met je mee kan of wilt? Kom dan gewoon alleen! Ik ontmoet hier steeds vaker mensen die alleen reizen. Ja, ik moet eerlijk toegeven dat ik hier voornamelijk jongens/mannen zie die alleen reizen… maar geloof mij, Tel Aviv is ook zeker een prima bestemming om als vrouw alleen naartoe te reizen!
Israël mag dan misschien in het midden-oosten liggen, maar je zal hier – afgezien van de vele complimentjes ‘you’re so tall, and blond, and beautiful’ – niet worden lastiggevallen. Zelfs niet ‘s avonds laat! Dus… voor een gezond portie ego-boost, vrouwen kom hierheen!
Verblijf hier in een gezellig en goedkoop hostel en geloof me, vrienden maak je er zo!
En als je wilt stappen, maar als leek niet weet waar je de ondergrondse bars/clubs kunt vinden, kom dan mee met TLVnights! Je ontmoet mede reizigers maar zeker ook locals, en je hebt de tijd om ze op de avond beter te leren kennen. Ido brengt je naar de juiste plekken, dus een gezellig stapavondje gegarandeerd!

Dit waren mijn top zes redenen waarom je NU een ticket zou moeten boeken naar Tel Aviv! Heb ik je al overtuigd?

×